Регион

Хасковлия стана командир на авиобаза „Крумово“

Бригаден генерал Димитър Павлов от Хасково стана командир на 24-та авиационна база – Крумово.

С указ на президента Румен Радев досегашният заместник-командир на авиобазата е удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“ и встъпи в длъжност като командир на формированието, считано от 12 септември.

Официалната церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир“ се проведе вчера. Бригаден генерал Иванов развя три пъти бойното знаме пред строя и го връчи на своя наследник полковник Павлов, който обеща да го пази чисто и неопетнено.

ВоенниБригаден генерал Димитър Павлов е роден на 12 август 1970 г. в Хасково. През 1993 г. завършва ВВВУ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия със специалност летец-пилот за ВВС. Има още две магистърски степени от ВА „Г.С.Раковски”: „Организация и управление на оперативните и тактическите формирования от ВВС” от 2010 г. и „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” от 2018 г., както и различни преминати курсове.

Той започва военната си кариера в Узунджово. От септември 1993 г. е в 24-та авиационна база – Крумово и преминава през редица длъжности, като от началото на 2019 г. е заместник-командир.

Бригаден генерал Димитър Павлов е военен пилот I клас с над 30-годишен стаж в 24-та авиационна база. Лети на вертолети Ми-17 и AS 532 Cougar. През годините многократно е награждаван с грамоти, предметни и парични награди от Министъра на отбраната, Началника на Главния щаб, Началника на отбраната, Командира на Военновъздушните сили, Началника на Военна академия „Г.С.Раковски” и Командира на 24-та авиационна база. Награден е от Министъра на отбраната с награден знак „За отлична служба – II степен” през 2011 г. и с награден знак „За отлична служба – I степен” – през 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button