Регион

Села от три общини излизат на протест заради безводие

Жителите на Александрово, Константиново и Поляново готвят протест заради проблеми с водата

Жители на села от три общини в Хасковска област подготвят протест срещу безводието, на което са подложени цяло лято.

Става въпрос за Александрово в община Хасково, Константиново в община Симеоновград и Поляново в община Харманли. Трите населени места се снабдяват от водопровод от хасковското село Брягово и редовно са без вода. Проблемът е от десетилетия, но това лято се е задълбочил.

Вече близо месец в чешмите ни няма вода и през последните дни се оказа, че проблемът е в запушване или теч от тръба на няколкостотин метра от селото, разказаха пред Haskovo.info жители на Александрово.

В момента, въпреки че вода стига до Константиново и Поляново, в Александрово, което е преди тях по веригата, са на сухо. В селото има водоноска, за която те вече сигнализираха преди време, че се пълни рядко и често остава празна.

В Константиново и Поляново проблемът също е от много години и през лятото хората много често остават без вода.

Протестът ще се състои в началото на октомври и ще бъде с основно искане подмяна на водопровода, който захранва селата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рилски
Рилски
12.09.2024 20:47 20:47

Не само тези са без вода но цялата област Хасково е тормозена от безводието заради некадърниците и олигофрените които управляват ВиК Х-ВО новият директор и той е като Желязков и той не знае защо заема тази длъжност

Back to top button