Хасково

Свидетел отложи присъдата на хванат с дрога, използвал детето си за прикритие

ДелотоНеявяването на свидетел по делото срещу Йордан Николов – Куция отложи присъдата срещу хасковлията, обвинен в държане и разпространение на наркотици.

На 4 октомври миналата година Йордан Николов бе задържан при полицейска акция. Вечерта на ул. „Дунав“ полицаите спрели свидетеля Мартин Димитров, у когото открили марихуана, купена от Куция.

Униформените тръгват към дома на Николов в ж.к. Орфей. Той обаче имал монтирана камера пред блока и видял патрулките. За да се спаси от задържане взел найлонова торба, сложил в нея наркотиците и изпратил 11-годишния си син да изхвърли боклука. Полицаите обаче видели малкия и го задържали. Намерените наркотици в дома на Куция са на стойност над 14 000 лева.

ДелотоПървоначално Йордан Николов бе оставен в ареста, но заради влошено здравословно състояние мярката му бе променена от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Днес пред съда показания трябваше повторно да дадат Мартин Димитров – мъжът, хванат във въпросната нощ от полицаите с марихуана и Милен Божанов – човекът, който е бил в дома на Куция по време на задържането. Причината е, че има разминаване между показанията, които са дали пред полицаите и пред съда.

На днешното заседание Мартин Димитров обяви, че разказът му пред полицаите е достоверен, но не успя да го възпроизведе. Свидетелят Милен Божанов пък не се яви и това стана повод делото да бъде отложено за 20 ноември. Тогава Милен ще бъде доведен принудително в съда, а за отсъствието си днес съдия Красимир Димитров го глоби със 100 лева.

Делото

Йордан Николов със защитника си

Делото

прокурор Дарина Славова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Noreaga
Noreaga
01.11.2012 6:34 6:34

da va e*a jurnalistite 🙂

Jakob.The.Liar
Jakob.The.Liar
01.11.2012 12:13 12:13

4akaite malko leshove-tova e delo moje i da go opravdaqt,sudnici

Back to top button