Хасково

Трима пълни отличници от Хасковска област получиха национални дипломи

Трима пълни отличници от Випуск 2024 в Хасковска област бяха наградени с Национални дипломи на официална церемония на Министерството на образованието и науката.

Това са Лъчезара Милкова и Селин Бектеш от хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Виктория Бамбалова от Средно училище „Желязко Терпешев“ в Любимец.

Рекордните 120 пълни отличници в страната получи национални дипломи от министър-председателя Димитър Главчев, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и министъра на културата Найден Тодоров.

Церемонията се проведе в Националния археологически музей в София.

Отличниците от Випуск 2024 са от различни училища на 22 области на страната. Това са ученици, постигнали пълни шестици по всички предмети в дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити. Също така те имат постижения в сферата на образованието, науката, технологиите, изкуствата и спорт.

МОН връчва тези отличия от 1996 година и до сега не е имало толкова голям брой отличници. „През изтеклата 2023/2024 учебна година имаме рекорден брой пълни отличници – 120. За сравнение през 2010 г. носителите на това отличие са били 15, а миналата – 16“, съобщи проф. Галин Цоков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янинка
Янинка
13.09.2024 12:01 12:01

Браво на учениците! На фона на тази среда в обществото , в което живеем и образование, което имаме си е голям успех! Честито ви ученици, намерете най-добрия път в живота си!

Back to top button