Любопитно

Наградиха маджаровски самодейци на фестивал в Китен и Приморско

21-ият Черноморски музикален събор „Еврофолк“ в курортите Китен и Приморско донесоха големи награди за певческата група „Иглика“ при читалище „Н. Вапцаров-1961 “ в Маджарово.

Певиците с ръководител Стефан Милев станаха лауреат първа степен. Те са носители на Почетния знак на фестивала и получиха грамота за съществен принос в съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.
Журито присъди и благодарствена грамота за осъществена приемственост между поколенията в сферата на фолклора. То даде препоръка маджаровската група да представи българските народни изкуства на събора за Световната купа по фолклор във Велико Търново.

Лауреатско звание първа степен заслужи с изпълненията си и танцовият клуб „Веселие“ към читалището. Той също е почетен за ролята му в опазване на фолклорното богатство. Почетен знак и зелена светлина за участие в Европейския шампионат по фолклор в Несебър и Слънчев бряг допълват поредицата от отличия за танцьорите.

Съборът в Китен и Приморско бе организиран под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Народното творчество е дълбоката същност на жизнената сила на народа и непреходен знак за това, че народът е бил и ще пребъде, казват създателите на празника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button