Спорт

Общината стимулира с 800 лева състезатели по аеробика със световни титли

Връчването на пликоветеПлик с 400 лева получи от община Хасково състезателят по аеробика от клуб „Виолена“ Тихомир Баротев.

Финансовият стимул му бе връчен от заместник – кметът Минко Ангелов за това, че в края на май на Световното първенство в София 14-годишният хасковлия завоюва златен медал. Тогава отборът на България спечели общо 4 отличия.

Другият хасковски представител, класирал се на призова позиция на световния турнир е Димана Николова, която също е възпитаничка на „Виолена“.

Връчването на пликоветеТя заедно с Тихомир спечелиха при смесените двойки бронзов медал. Финансовият стимул за Димана от община Хасково бе 200 лева. Толкова получи и треньорът им Теменуга Илиева.

КА „Виолена“ съществува от 18 години. През това време възпитаниците на клуба са завоювали куп медали, като отличията на световното първенство тази година са връх в тяхната историята.

Само преди дни състезателите на хасковския клуб се върнаха с два златни и един бронзов медал от провелия се в Австрия  Открит международен турнир по спортна аеробика. Там Тихомир Баротев за пореден път доказа класата си на световен шампион при 14 годишните, като спечели златния медал.

Връчването на пликовете

Виолена подариха на общината снимка на Тихомир и плакет

Заедно с партньорката си Димана Николова спчелиха и втория златен медал при смесените двойки в същата възрастова група. В оспорваната надпревара отново при 14-годишните Деметра Лачева и Ангел Казаков спечелиха и бронзовото отличие.

Догодина златната двойка на „Виолена“ ще трябва да се раздели, стана ясно на пресконференция днес. Причината е, че Тихомир и Димана ще трябва да играят в различни възрастови групи. Тогава Тихомир ще е на 15, а Димана – на 13. „Вече съм набелязала новите им партньори, но ще ги обявим, когато дойде време“, обяви треньорът Теменуга Илиева.

Това е първият път, в който община Хасково стимулира финансово световни шампиони. Заместник – кметът Минко Ангелов обяви, че подобни събития ще се превърнат в традиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button