Регион

Задържаха рекордно количество заготовки за цигари с филтър

Заготовки за цигари, архивРекордно количество цигарени гилзи са задържали митничарите на „Капитан Андреево“ снощи, съобщават от Митници Свиленград.

Малко след полунощ пристигнал камион с румънски регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. Турският шофьор представил превозни и търговски документи за 360 метра плат и 2 848 кашона с почистващи препарати. Митническите инспектори забелязали, че в износните декларации е направен пропуск при отразяването на митническа пломба и камионът бил пренасочен за проверка.

При инспекцията са открити 291 недекларирани кашона със заготовки за цигари с филтър. Общото количество на задържаните заготовки за цигари с филтър е 2 910 000 къса на стойност 43 650 лева.

От митница Свиленград напомнят, че от 1 юли 2012 година е забранено производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър. Производството и разпространението на такива заготовки в Република Турция се извършва под определен лицензионен режим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button