Хасково

Десетки хасковски шофьори проверени при акция „Светлина“

Акция СветлинаДесетки хасковски шофьори бяха проверени при акция „Светлина“ на Пътна полиция до обяд. Извършва се засилен контрол по изправността на осветителните системи и сигнализация на пътните превозните средства, уточняват целта от МВР. Контролните органи проверяват и състоянието на гумите и изправността на устройствата за почистване на предно стъкло.

До обяд петима бяха заловени да шофират без включени светлини, въпреки че изискването на закона е фаровете да светят целогодишно. Два от проверените автомобили се оказаха без минат годишен технически преглед.

Препоръките към шофьорите за зимния сезон са да не пестят време за изправността на автомобилите си и да карат винаги със скорост, която позволява да спрат навреме.

От Пътна полиция предупреждават, че с настъпването на зимния сезон все по-голяма е опасността на пътя и за пешеходците. Най-застрашени да бъдат блъснати от автомобил са възрастните хора. основните препоръки към тях са да не бързат да пресичат преди да се уверят, че не е опасно и да избягват да стоят на пътното платно, тъй като видимостта в тъмната част на денонощието не е достатъчна.

 Акция Светлина  Акция Светлина

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button