Хасково

Хасковските будители останаха без цветя

Паметникът на възрложденцитеКошничка с цветя и китка домашни хризантеми бяха единствените, които украсиха в празничния ден паметника на възрожденците в Хасково, който е един от малкото в страната.

Предишни години тук имаше повече цветя, коментираха минувачи днешната скромна изява на преклонение пред  книжовниците и просветителите, съхранили през вековете духовни ценности .

В деня на почит без цветя останаха паметниците на Христо Ботев, на проф. Асен Златаров. Липсваха посетители на експозициите на музея, една от които е посветена на най – изявените личности с принос в духовното развитие на Хасково от Възраждането до наши дни.

„Няма ли кой да организира едно факелно шествие„, запита патриотично настроен хасковлия от третата възраст. Едно време на този ден учениците от началните училища изработвали фенерчета с изписани букви от българската азбука, осветени отвътре, и дефилирали облечени с народни носии, а сега правят тиквени фенери и се маскират като вещици, коментира пенсионирана учителка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.11.2012 19:05 19:05

Нали шумно отбелязахме празника на тиквите, пък будителите … да почакат. Жалко.

Анонимен
Анонимен
01.11.2012 19:06 19:06

Нали шумно отбелязахме празника на тиквите, пък будителите … да почакат. Жалко.

Анонимен
Анонимен
01.11.2012 19:15 19:15

За съжаление това е действителността!

DINEVEC DINEVSKI
DINEVEC DINEVSKI
02.11.2012 13:48 13:48

По диневски будители се празнуват в кръчма.Ха-ха -ха !

Back to top button