Хасково

1 863 първокласници прекрачиха училищния праг в Хасковска област

Общо учениците в региона са 22 400

1 863 първокласници прекрачиха днес училищния праг в Хасковска област.

Само в община Хасково първолаците са 741. В класните стаи ги очакваха подаръци и приятни изненади.

Учениците в областта са 22 400, а училищата са общо 77. Учениците в община Хасково пък са 9 700.

Учебната година започна с тържества, ремонти и благотворителност

В района на училищата има засилено полицейско присъствие.

Близо 100 първокласници започнаха учебната година в „Христо Смирненски“

650 деца отпразнуваха началото на учебната година в ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково.

ПървокласнициСамо първокласниците са 98, като основното внимание традиционно беше насочено към тях.

Всички бяха поздравени от директора Силвия Траилова.

ПървокласнициИмаше богата музикална и танцова програма, както и специален поздрав от страна на първолаците.

Кметът поздрави първокласниците в „Св. Климент Охридски“

Кметът Станислав Дечев поздрави тази сутрин първокласниците в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково.

„Мили първокласници, учете старателно, четете, пишете и смятайте. Тези базови умения ще отворят безброй врати пред вас и ще ви покажат, че светът е безкрайно голям, че България е неповторима, а Хасково – най-красивият град“, каза градоначалникът. Три паралелки с първолаци посрещна днес училището.

ПървокласнициЗаместник-кметът Мария Вълчева гостува на празничното тържество в СУ „Васил Левски“ в Хасково. Там за здраве и успех на ученици, родители и учители беше отслужен празничен водосвет.

ПървокласнициЗаместник-кметът Динко Тенев посрещна новата учебна година и приветства деца, родители и преподаватели в ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково.

Приказни герои също поздравиха децата в „Св. св. Кирил и Методий“

Първият учебен ден беше отбелязан за 139-та поредна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково.

Неотменна част от програмата бяха лъчезарните танцьори в шарени носии и гордите училищни знаменосци, които припомниха най-важния урок – този по патриотизъм.

УчилищаДейно участие в тържеството взеха всички ученици, дори най-малките. Изненада за всички беше появата на майка и баба на сцената, които бяха тук, за да изпратят своите първокласници в този толкова специален за тях ден. А Таня Спасова – още един въодушевен родител, отправи официално своите поздравления към всички присъстващи.

УчилищаПоздравителни адреси бяха получени от Община Хасково и РУО-Хасково, а Красимира Джисова, старши експерт в РУО, бе официален гост.

УчилищаДруги специални гости пристигнаха чак от страниците на детските книжки – Пипи, Томи и Аника, за да се запознаят със своите съученици.

Директорът на училището Иванка Стоянова също поздрави своите възпитаници и колеги.

В „Царство на буквите“ се превърна училище „Шандор Петьофи“

Хасковското Основно училище „Шандор Петьофи“ тържествено откри новата учебна година.

В слънчевия училищен двор се събраха ученици, учители и родители, изпълнени с вълнение и надежди за предстоящата година.

УчилищеПразничната програма започна с вълнуващо представяне на спектакъла „Царството на буквите“, изпълнен от ученици от различни класове. Те пренесоха публиката в магическия свят на буквите, символизиращ първите стъпки на първокласниците в света на знанието. С много усмивки и радост малките първолаци бяха тържествено приети в училищната общност, готови да започнат своето пътешествие в образованието.

Особен акцент на празника бе изпълнението на песента за родния град Хасково, представена от талантлива ученичка, чийто глас развълнува всички присъстващи. Песента не само прослави града, но и събуди чувство на гордост и принадлежност сред учениците и гостите.

УчилищеТържеството завърши с изпълнения на фолклорни песни и танци, които добавиха традиционен български колорит към празника. Умелите изпълнители пренесоха всички в магията на народното творчество, съчетавайки миналото с настоящето.

УчилищеНачалото на учебната година в ОУ „Шандор Петьофи“ бе вълнуващо и изпълнено с много настроение. Всички ученици, учители и родители си пожелаха здрава, успешна и ползотворна учебна година.

Училище

Иновативен кабинет оборудват в училището в Караманци

Модерен иновативен кабинет изграждат в СУ „Христо Ботев“ в село Караманци, съобщават от община Минерални бани.

Средствата в размер на 7 640 лева са отпуснати от общината с решение на местния парламент.

УчилищаВ новия кабинет децата ще се обучават за придобиване на ключови компетентности в областта на майчиния език.

Той е оборудван с двуместни ученически маси и столове, интерактивен дисплей, специализирана литература и табла.

Над 4 000 деца започнаха учебната година в Димитровград

4 067 деца започнаха новата учебна година в община Димитровград, от които 363 са първокласници.

Кметът Иво Димов откри годината в Основно училище „Алеко Константинов“. Тържеството започна с посрещане и издигане на националното и училищното знамена. Директорът на най-голямото училище в общината Ваня Зафирова се обърна към своите колеги, родители и ученици по повод новата Първия учебен ден.

УчилищаС пожелания за успешна и ползотворна учебна година кметът поздрави всички учители, ученици и родители.

Заместник-кметът Яшо Минков бе официален гост на тържественото откриване в Природо-математическа гимназия „Иван Вазов“. Той поздрави децата, учителите и родителите, като им пожела ползотворна и успешна учебна година.

УчилищаСекретарят на общината Венета Колева бе официален гост на празника в ОУ „Пенчо Славейков“. Директорът на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности“ Диана Дончева сподели откриването на новата учебна година с преподавателите и възпитаниците в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Всички училища в Община Димитровград получиха поздравителни адреси от кмета Иво Димов с пожелание за успешна учебна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоян
Стоян
16.09.2024 14:01 14:01

Ало, директорката на „Христо Смирнески“: кой реши тази арка с балони с цветовете на ЛГБТ? Само да не кажеш, че е случайност! Родителите: спите ли??

Анонимен
Анонимен
16.09.2024 15:23 15:23
Отговор до  Стоян

Малоумник си като много други!

Back to top button