Хасково

Гимназии започнаха учебната година с тържества, ремонти и благотворителност

77 училища откриха учебната година в Хасковска област

77 училища в Хасковска област откриха тържествено учебната година.

Учениците са 22 400, като само първокласниците са 1 863. В района на училищата има засилено полицейско присъствие.

1 863 първокласници прекрачиха училищния праг в Хасковска област

В някои училища ремонтните дейности продължават, като децата започват занятия в други сгради. В Хасково това са ФСГ „Атанас Буров“ и ОУ „Никола Вапцаров“.

920 ученици посрещнаха в Езиковата гимназия в Хасково

920 ученици започнаха учебната година в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково.

Тържеството беше открито с издигане на националния флаг под звуците на химна на България.

УчилищаДецата бяха приветствани от директора Деян Янев. Специален поздрав отправи Иванка Иванова от 8в клас, която е приета в гимназията с най-висок резултат.

По традиция всички осмокласници бяха посрещнати с фунии с лакомства.

УчилищаОфициални гости на тържеството, което се проведе в двора на гимназията, бяха Ирина Аргирова, председател на Училищното настоятелство и Павел Данев от Алумни сдружение ЕГ-Х – асоциация на завършилите Езикова гимназия Хасково.

В ПМГ ще изграждат СТЕМ център през новата учебна година

729 ученици започнаха тържествено новата учебна година в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

От тях осмокласниците са 157, а децата в 5 клас са 26.

УчилищаВсички бяха поздравени от директора Гергана Петрова. Тя съобщи, че през тази учебна година предстои изграждането на на СТЕМ център за развитие на знанията и уменията по математика, информатика, информационни технологии, география и история. Инвестицията е по Националния план за възстановяване и устойчивост.

УчилищаПредвижда се обособяването на 6 високотехнологични и свързани класни стаи, които обхващат корпуса с кабинетите по математика.

УчилищаОтец Димитър отслужи водосвет за здраве и молитва за началото на учебната година.

От ФСГ още чакат Акт 16, за да учат в обновената си сграда

Тържество за първия учебен ден се проведе в двора на обновената сграда на ФСГ „Атанас Буров“ в Хасково.

613-те деца обаче няма да започнат занятия в нея, защото все още се очаква издаването на Акт 16. От утре те ще карат часове отново втора смяна в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, където бяха и през миналата година.

УчилищаОчаква се до края на месеца или в началото на следващия учениците да влязат във ФСГ.

Осмокласниците са 132 и днес те получиха своите безплатни учебници. На останалите ученици те ще бъдат раздадени по график, коментира пред Haskovo.info директорът Цанко Цанков.

В ПГДС откриха учебната година с благотворителност

За 57-ма година ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково посреща своите ученици.

УчилищаПрага на гимназията прекрачиха 139 осмокласници в 5 паралелки и 7 специалности. Реализираният прием говори за доверието и доброто име, което училището ни е извоювало, доволни са от ръководството.

УчилищаУчилищният двор отново събра и голяма част от учениците от випуск 2024. Те са инициатори на благотворителна инициатива за набиране на средства за лечението на Божидара Велчева.

Започва благотворителна кампания за лечението на Божидара

С емоционалното си послание младежите докоснаха присъстващите ученици, учители и родители, напомняйки че са истинска училищна общност, обвързана с невидими връзки.

Гимназията по туризъм посрещна 107 нови ученици с пита и мед

107 осмокласници в 4 паралелки посрещна Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково.

УчилищаНовите ученици ще се обучават в специалностите „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“, „Съдебна администрация“, „Рекламна графика“, „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“.

Гости на тържеството бяха Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование в РУО, Миглена Тянкова – председател на Окръжен съд Хасково, Таня Ганева – председател на Обществения съвет и експерт в РУО, Стойчо Ганашев – председател на Българската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите – Хасково, Митра Тодорова – ръководител на Туристическия информационен център.

УчилищаНовата учебна година беше тържествено открита с танц на мажоретките от гимназията и със слово на Бинка Гаджева – временно изпълняващ длъжността директор. Тя пожела на всички успешна и ползотворна година, изпълнена с нови постижения на възпитаниците.

С топли думи се обърна към учениците и Дарина Станчева, която им пожела да бъдат упорити и да преследват мечтите си. Приветствие поднесе и Миглена Тянкова.

УчилищаЕмоционално бе обръщението на учителите към дългогодишния директор на гимназията – Пенка Георгиева. С много цветя и думи на признателност те благодариха за отношението, грижите и подкрепата, които са получили през всичките години. Георгиева от своя страна пожела попътен вятър на всички учители и ученици.

Тържеството продължи с песента „Хубава си моя горо“ в изпълнение на Лиляна Делчева от 10 а клас. Традиционно учениците пристъпиха прага на училището под звуците на химна на гимназията, а всеки един бе посрещнат с пита и мед.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button