Хасково

Детските градини и училищата в Хасково готови за зимата

Детска градина, илюстрацияДетските заведения и училищата в Хасково са готови за новия отоплителен сезон, показа проверка на Haskovo.info.

Тъй като са на делегирани бюджети, всяко заведение сключва самостоятелно договор за доставка на гориво, коментираха от община Хасково. Практика е обаче да се оставя резерв от предходната зима, докато се сключат новите договори.

В някои забавачки парното работи от понеделник, като в Детска градина № 1 „Ян Бибиян“. Градината вече е сключила договор за доставка на нафта, информира директорът Антоанета Каменова. Подобна е ситуацията и в градина № 2 „Незабравка“. В ОДЗ № 22 „Звънче“ пък са на климатици, тъй като температурите навън са високи.

Заради необичайно високите температури по това време на годината от Регионалната здравна инспекция все още не са започнали проверки по замерване на температурите в училищата и детските заведения. По нормативни изисквания в класните стаи живакът не трябва да пада под 18 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button