Хасково

100 хасковлии вече подкрепиха „Детски добавки за всяко дете“

Пресконференцията100 хасковлии са подкрепили за ден националната подписка на НДСВ с искане да се изплащат  детски добавки за всяко дете, съобщи председателят на местната структура на партията Мара Латева. 

Засега подписи се събират пред галерия „Модулор“ в Хасково. Предвижда се да бъдат сформирани екипи, които да търсят съмишленици пред детските градини. Парафи НДСВ ще събира и в цялата област.

Подписката продължава още 2-3 седмици, допълни Мара Латева. Целта е преди разглеждането на бюджета в парламента, тя да бъде връчена на правителството. До момента в национален мащаб 25 000 българи са подкрепили искането на НДСВ.

По данни на партията 400 000 деца от 1 200 000 не получават детски добавки, защото доходът на член от семейството надхвърля 350 лева. В същото време статистиката сочи, че българската нация е най-бързо изчезващата в света. На фона на тази картина в Бюджет 2012 няма и лев повече за децата и за майките, твърдят от НДСВ.

От местната структура на партията не успяха да обяснят колко повече пари искат да се заложат в Бюджет 2013, за да може родителите да получат добавки за тези 400 000 деца, които до сега не са получавали такава помощ и от къде според тях е най-добре тези средства да бъдат взети.

Всеки, който иска може да подкрепи подписката на НДСВ и онлайн на адрес http://www.peticiq.com/detski_dobavki_za_vsyako_dete

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button