Хасково

Разследват опита на задържаните симеоновградчани да си вземат животните от Бисер

Коне, илюстрацияПолицията в Харманли е започнала разследване по случая с конфискуваните коне и магарета в Симеоновград, които са временно настанени в частна ферма в село Бисер. Ще бъде извършена проверка на документи са собственост и действията на служителка в Агенцията по храните.

Животните бяха задържани, след като бяха открити в микробус без документи и бяха настанени временно във ферма в село Бисер. Преди два дни двама симеоновградчани бяха арестувани, след като биха стопаните в селото. Те отишли в Бисер да си вземат три от животните. Повод за това им дала юрисконсултката на Агенцията по храните, която им казала, че могат да си приберат част от животните, съобщават от МВР. Тя го направила след като те представили документи за собственост. По процедура обаче вземането на животните може да стане едва след като има писмено разрешение за това.

Служителката твърди, че не е казвала на симеоновградчаните, че могат да си прибират животните, каза пред Haskovo.info директорът на ОДБХ – Хасково д-р Христо Вълчанов. Той уточни, че адвокатът на двамата симеоновградчани е заявил, че ще докаже собствеността им и затова все още не са предприети предвидените в закона процедури. Както Haskovo.info писа, ако не бъде открит собственикът на животните, те трябва да бъдат унищожени по хуманен начин.

По случая в РУП – Харманли се извършва проверка доколко истински са представените копия от документи, както и законосъобразността на разпоредителните действия на служители на ОБДХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button