Регион

Община Димитровград на съд заради такса смет

Община ДимитровградДимитровград е една от седемте общини в страната, която ще бъде дадена на съд затова, че администрацията не е харчила такса смет по предназначение. Сигналът е подаден от Сметната палата, която е направила проверка за периода 2008 – 2011 г.

Според Закона за местните данъци и такси парите от такса смет могат да се харчат единствено за дейности, свързани с отпадъците като тяхното събиране и извозване.

„Става въпрос за над 200 000 лева, които са изразходвани за различни дейности през миналия мандат“, коментира пред Haskovo.info кметът на Димитровград Иво Димов.

„Който и кмет да е направил такова нещо, той не го е направил, за да злоупотреби„, коментира предишният кмет на общината и настоящ председател на Общинския съвет Стефан Димитров. По думите му това е показателно, че приходите от такса смет за общината са по-високи от необходимото и трябва да се преразгледа политиката на администрацията и тази ставка да бъде намалена.

Прокуратурата вече е започнала проверка по случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.11.2012 17:25 17:25

Въй, тва всички кметове дет не са от ГЕРБ ги е подпукала Сметната палата – Стефан Димитров, Михаил Лисков и Георги Иванов. Защо не намерят кусур на свиленградския Манолов, а?

Back to top button