Хасково

Златна панделка с кауза на фасадата на общината в Хасково

Златна панделка с кауза е поставена на фасадата на Община Хасково.

По този начин Хасково се присъединява към кампанията на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ по повод световния месец на осведомеността за рака в детска възраст.

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е част от CCI – Международната конфедерация на организациите на родители на деца болни от рак. През септември в знак на подкрепа и съпричастност с децата, страдащи от коварното заболяване, Сдружението провежда поредица от инициативи.

За да насочат вниманието на обществото към тази кауза от Сдружението използват златния цвят, който се асоциира със силата и издръжливостта на благородния метал. А децата, страдащи от тези заболявания, ежедневно проявяват тези качества в борбата си с рака.

Златната панделка ще остане на фасадата на община Хасково до края на септември – световният месец за борба с детския рак.

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е организация, създадена от родители на деца болни от рак, техни близки и съмишленици.

През последните години Сдружението е постигнало значителни резултати и е доказало ефективната си работа, в това число създаването на първия Дневен център за работа с деца с онкохематологични заболявания, първия на Балканите възстановителен център, организирането на годишни спортни състезания за деца и възстановителни лагери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button