Регион

Партиите се разбраха за състава на секциите в Димитровград

Представителите на партиите приеха без възражение направените предложения за определяне състава и ръководствата на членовете на СИК в община Димитровград за парламентарните избори на 27 октомври.

На проведените консултации кметът Иво Димов и секретарят Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии и коалиции с предложението за формиране на секционните избирателни комисии. В срещата като представители на политическите сили участваха Димитър Витанов – ГЕРБ-СДС, Полина Никитова и Александър Димитров – ПП-ДБ, Бахар Юсуф представляваща Общински съвет на ДПС и Фараз Сербез – председател на Общински съвет на ДПС – Димитровград, Венета Стоянова – „Възраждане“, Пламен Панев и Сашо Спасов – пълномощници на коалиция „БСП за България“ и Валентин Делчев от партия „Има такъв народ“, допълват от общината.

90 са секциите на теериторията на общината, а членовете им ще са 736. Най-много – 219 места ще има ГЕРБ-СДС, следвана от ПП-ДБ с 125 места, „Възраждане” – 122 места, а останалите три парламентарно представени политически партии и коалиции – „ДПС“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ ще разполагат с по 90 места в секционните комисии.

Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Партиите и коалициите приеха направеното предложение от кмета на общината:
ГЕРБ-СДС има 30 председателски места, 30 зам.-председатели, 30 секретари и 129 членове, ПП-ДБ – 18 председателски места, 17 зам.-председатели, 18 секретари и 72 членове, „Възраждане“ – 17 председателя, 17 зам.-председателя, 17 секретари и 71 членове, ДПС – 10 председатели, 10 зам.-председатели, 10 секретари, 60 членове, „БСП за България“ – 8 председатели, 8 зам.-председатели, 8 секретари и 66 членове, „Има такъв народ“ – 7 председатели, 8 зам.-председатели, 7 секретари и 68 членове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button