Спорт

Деца се състезаваха с тротинетки и колела на „Ямача“

Със състезание с тротинетки и велосипеди за деца в парк „Ямача“ започнаха събитията за Европейската седмица на мобилността, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Участниците в състезанието бяха запознати с целите и идеите на кампанията, както и с ползите от придвижване с алтернативни средства в градска среда. Състезателите бяха на възраст от 7 до 14 години и впечатлиха публиката и журито с ентусиазма и с майсторските си изпълнения.

Събитията, посветени на градската мобилност, ще продължат през цялата седмица. Предстоят еко игри в парк „Кенана“ с ученици от математическата гимназия, пешеходен поход до местността „Орлови скали“, община Минерални бани и ден без автомобили на работното място за държавната администрация на града.

РИОСВПод мотото „Комбинирай и се движи“ се провежда тазгодишното издание на Европейската седмица на мобилността. Темата на кампанията през 2024 г. е „Споделено пространство за всеки“.

РИОСВпосланието й е, че споделеното обществено пространство носи много ползи – място, в което хората, транспортните средства и дейностите имат свое собствено пространство. Дава повече социална справедливост, по-голяма пътна безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот.

РИОСВ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button