Хасково

Хасково се включи в Деня без автомобили на работното място

Служители в институции в Хасково се включиха в екологичната инициатива Ден без автомобили на работното място.

Акцията е част от Европейската седмица на мобилността.

Служителите в Регионалната инспекция по околната среда и водите масово отидоха на работа пеша, с велосипеди или тротинетки.

Областният управител Мехмед Атаман и работещи в администрацията също подкрепиха инициативата и отидоха до работните си места пеша.

ЕкологияТемата на кампанията за 2024 година е „Споделено пространство за всички“. Тя е избрана, за да се насочи вниманието към факта, че над 70% от европейците живеят в градски райони, но същевременно в много градове се усеща недостиг на обществени пространства, места, които предлагат по-малко шум, по-малко замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот.

Проявата е подкрепена и от работещите в ТП на НОИ – Хасково.

Ползите от придвижването пеша са многобройни – укрепва сърцето, понижава кръвната захар, облекчава болката в ставите, тонизира краката. То е превенция за разширени вени, стимулира творческото мислене, подобрява съня.

За утре е предвиден пешеходен поход до местността „Орлови скали“ в община Минерални бани. В 9:00 часа участниците в събитието ще тръгнат от улица „Добруджа“ 14 с автомобили до село Сърница, откъдето ще продължи пешеходният маршрут по маркирана еко пътека, допълват от РИОСВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
19.09.2024 16:56 16:56

кмета се е „погрижил“ за децата до 14 години да ходят пеша или да си плащат за градския транспорт въпреки, че по закон е безплатен – просто няма карти, които винаги до сега са издавани само за учебната година и то обикновено доста след 15.09 , а трябва да има целогодишни за децата до 14 години , но не и в Хасково …

Back to top button