Хасково

Паякът тръгва отново в Димитровград

Паякът тръгва в Димитровград От утре паякът отново тръгва по улиците на Димитровград, съобщиха от администрацията на градоначалника. Паякът бе принудително спрян от движение за срок от 6 месеца със Заповед на Държавната автомобилна инспекция в Хасково от 24.06.2011 г., заради липса на лиценз за дейност.

Заповедта обаче е отменена с влязло в сила решение на Върховния административен съд от 12.07.2012 г. В мотивите на съда основният аргумент за отмяна на посочената заповед е, че преместването на паркирано превозно средство по реда на Закона за движението по пътищата не е обществен превоз на товари по реда на Закона за автомобилните превози. Съгласно посоченото решение не е необходим лиценз и дейността може да се извършва от общината, респективно от общинско предприятие. Това посочва в докладна записка до Общинския съвет кметът на Димитровград Иво Димов.

30 лева ще струва принудителното преместване на неправилно паркиран автомобил. При явяване на собственика при потегляне на специализирания автомобил от мястото на нарушението, ще се плаща половината от сумата. При поставянето на скоби ще се дължи 10 лева. Таксата за отговорно пазене на преместения автомобил е 5 лева до 24 часа. Цените са утвърдени в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства, осигуряване на безопасността на движението и ползването на общи площи на територията на община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.11.2012 21:00 21:00

hataka

Back to top button