Регион

Саморъчно виенско колело – атракция в ромската махала в Любимец

Виенското колелоВече седмица основната атракция в ромската махала в Любимец е виенско колело. Интересното в случая е, че то е собственоръчно направено от местния майстор Ангел Стойков, когато в квартала наричат Леонардо да Винчи.

Идеята за колелото се родила след като цяло лято внуците на Ангел го молели да им направи забавление като на панаирите. Той помислил и се сетил, че може да сглоби виенско колело от подръчни материали и предмети от вторични суровини. Така в употреба влезли ротор, валки, дъски и стари части от легла. За около месец виенското колело било готово и влязло в употреба.

На атракциона всеки ден се возят всички деца от махалата. Казват, че е като истинско, а семейството на майстора сега очаква сметката си за ток и ако е голяма, Ангел е готов да преработи колелото от електрическо в ръчно.

Това не е първото изобретение на майстора от Любимец. Преди това е създал куп машини, които да му помагат в домашната работа и на полето. Гордее се най-много с първото си изобретение – машина за рязане на гъби, която сега трупа прах.

ВидеоОще за виенското колело вижте във видео репортажа

Виенското колело Виенското колело

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button