Водещи новиниРегион

Събраха 2.5 тона отпадъци в кампанията „Заедно за природата“

Над 2 500 кг. отпадъци са събрани в екоинициативата „Заедно за природата“ в Харманли, съобщават от общината.

Проявата се организира на шеста година. Целта е да се насърчи разделното събиране на отпадъци сред децата и възрастните.

Всеки предал поне 2 кг. правилно сортирани пластмаса и хартия в двата мобилни центъра получи награда – дръвче за засаждане, компост, блокче за рисуване, книжка, тетрадки, химикали и грамоти за участие.

ХарманлиПредадените от доброволците хартия и пластмаса ще бъдат извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране и рециклиране. Така непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки се превръщат в суровини за нови продукти.

В екоинициативата се включиха ДГ „Ален мак“, ДГ „Пролет“, ДГ „Детски свят“, НУ „Отец Паисий“, НУ „Алеко Константинов“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Неофит Рилски“, ЦСОП „П. Р. Славейков“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- село Иваново, ОУ “Иван Вазов” – село Славяново, ДГ “Пролет” – село Шишманово и граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button