Любопитно

Плодни дръвчета цъфнаха в Подкрепа, чакат люта зима

Цъфнали дръвчета Плодни дръвчета цъфнаха в хасковското село Подкрепа. Природният феномен местните хора отдават на необичайно високите температури по това време на годината.

Преди няколко дни баба Тяна с изненада установила, че черешата в двора на къщата й е пуснала цветове.

Отидох два-три пъти да я гледам как е цъфнала и не мога да повярвам. На 85 години съм и не съм видяла такова чудо по това време на годината в този двор да разцъфти дърво, сподели възрастната жена. Според нея това е предвестие за сурова зима. 

Цъфнали дръвчетаЧерешата, която е посята преди 30 години, цъфти традиционно през май. Слънцето беше много силно и падаше ниско, най-вероятно затова е пуснала цветове. Това не е нормално явление, смята синът й Никола Дяков. Той се надява напролет дръвчето отново да разцъфти и да пусне плодове.    

Черешата не е единственото цъфнало дръвче в село Подкрепа. В съседния двор млада круша също се е подлъгала от времето и е отрупана с цветове.

ВидеоВижте още във видео репортажа

 

Цъфнали дръвчета  Цъфнали дръвчета 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button