Регион

Задържаха мъж от Бисер за незаконна продажба на тютюн

Продажба на тютюн без разрешение 52-годишен мъж от село Бисер е задържан за съхранение и продажба на тютюн без разрешение, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР В Хасково.  Криминалистите са получили сигнал, че той държи, нарязва и продава изсушен тютюн. Харманлийските полицаи са извършили проверка в дома на бисерчанини на улица „Асен Златаров”. В къщата и прилежащите й постройки са открити 60 кг нарязан тютюн, поставен на пода в насипно състояние и ръчна метална машина за рязане. По случая е образувано досъдебно производство.
Още 5 кг тютюн е иззел автопатрул на КАТ-Харманли. Униформените са проверили на пътя Харманли-Симеоновград лек автомобил „Мицубиши“. На задната седалка на колата, управлявана от 37-годишен старозагорец е открит нарязания тютюн в черен полиетиленов плик. Старозагорецът е задържан по образуваното досъдебно производство.
Икономическите полицаи от РУП-Свиленград и Любимец пък са иззели 3 080 къса безакцизни цигари. 760 къса от тях тях са открити в магазин на улица „Отец Паисий” в Любимец. При проверката е констатирано, че 59-годишната продавачка съхранява в черна полиетиленова торба цигарите от различни марки без акцизен бандерол. Останалото количество от 2 320 къса цигари са конфискувани от частен дом, собственост на 50-годишна любимчанка на улица „Шейново”. И по двата случая са съставени актове по Закона за акцизните стоки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.11.2012 12:53 12:53

Абе ,гербажийски подлоги ,оставете хорицата бе това да не е канабис ,като безбожно вдигнахте акциза на цигарите не ще свиват тютюн а и ще го дъвчат PS сега остава на човечеца и две годинки да му дадете затвор……опомнете се ей

Back to top button