Регион

С 48 млн.лв. Свиленград прави ВиК мрежа и пречиствателна станция

Община СвиленградРеализирането на най-мащабния проект в цяла Хасковска област стартира община Свиленград. Администрацията е спечелила финансиране от 48 млн. лева за изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа с пречиствателна станция за отпадни води и водоснабдителна мрежа в град Свиленград.

Грандиозното по мащабите си начинание включва проектиране и изграждане на  пречиствателна станция за отпадни води с довеждаща инфраструктура. Тя ще се намира в района на жп моста, където общината е закупила имоти.  Ще се довърши канализацията в квартал „Гебран“ и ще се направи реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в квартал „Изгрев”.

Проектът предвижда също и изграждане на канална помпена станция, оборудвана с машини и съоръжения, които ще решат сега съществуващите проблеми с наводняването на улиците „Граничар“ и „Крайречна“ при обилни дъждове и високи нива на река  Марица. Най-голяма придобивка от проекта  ще получат жителите на квартал „Кап. Петко войвода“ (Гарата). Там ще се изгради канализация и ще се поднови водопроводната мрежа. В квартала, в който живеят над 1800 души, никога не е имало канализация, а по дворовете се копаят септични ями.

Всички дейности трябва да приключат до юли 2015 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.11.2012 14:29 14:29

Браво, Хасковския боклук да се поучи малко, а не само да краде.

гост
гост
07.11.2012 16:51 16:51

Браво! ! !Браво на Кмета на Свиленград!!! Питам се -защо нашият не кандидатсва с проекти по оперативните програми за строеж на канализаии и подмяна на водопроводи -ами се пъне със собствени средства.Има проектите-защо се правт всевъзможни експерименти Или като мине отгоре асфалта нищо няма да се вижда-пито -платено Тъмна Индия е в Симеоновгрд!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
07.11.2012 17:03 17:03

Поуката е, че който е с управляващите получава, а който не е – нищо не получава. Явно някои могат да си подлагат гъзинките и да ги обръщат на тоя край, на който трябва. Нашият кмет не може, което не е чак толкова лошо.

Back to top button