Водещи новиниХасково

Мюмюн Мюмюн води листата на „Алианс за права и свободи“ в Хасково, пети е Искендер

Народният представител Мюмюн Мюмюн е водач на листата на коалиция „Алианс за права и свободи“ в 29 МИР – Хасково за парламентарните избори на 27 октомври.

Тази сутрин формацията около почетния председател на ДПС Ахмед Доган подаде документи за регистрация в РИК – Хасково. На пето място в листата е кметът на Община Минерални бани Мюмюн Искендер, който беше задържан в петък в акция, определяна от съпартийците му като предизборна бухалка. Днес се очаква хасковският съд да гледа мярката му за неотклонение.

„Това е листата на д-р Ахмед Доган, на Движение за права и свободи, което всички познаваме. Тя е от млади хора, такива с опит и нови лица, съставена на 100% местни жители и родени в Хасковска област. Желанието на структурите беше водачът да е местен в мое лице“, каза Мюмюн.

ДПСТой коментира, че Искендер е задържан неправомерно, като номинацията му е направена много по-рано и то не само от структурите в Минерални бани, а и от други места. За него акцията по ареста му е предизборна и цели сплашване.

Според водача, ако Искендер остане в ареста това ще се отрази на кампанията в национален мащаб и пред външните наблюдатели, защото това ще бъде лош сигнал. „Това е предизборна акция, която не говори добре за България и демокрацията в страната“, посочи Мюмюн.

Той допълни, че няма притеснения за изборите в Минерални бани – „защото всички носят в сърцата си Ахмед Доган и всички имат уважението към Мюмюн Искендер“.

Мюмюн Мюмюн очаква поне два мандата на изборите в Хасковска област. Той посочи, че традиционно хората гласуват не за отделни персони в листите, а за ДПС с лидер Ахмед Доган.

„Сега донякъде има административна промяна, но в сърцата на хората няма промяна – лидерът е там, той е начело и е сред нас“, допълни водачът на „Алианс за права и свободи“.

Кандидати за народни представители от коалиция „Алианс за права и свободи“

1. Мюмюн Сали Мюмюн – народен представител в 47, 49 и 50-то НС, магистър икономист, магистър психолог
2. Валентин Йовков Тончев – народен представител в 49 и 50-то НС, експерт по международни отношения с магистратура от Страсбург, Франция
3. Себахтин Шакир Халил – общински съветник в общ. Стамболово, завършил Национална сигурност
4. Егемен Гюнер Сербест – общински съветник в общ. Стамболово, магистър международни отношения и дипломация, владеещ 4 езика
5. Мюмюн Али Искендер – кмет на общ. Минерални бани
6. Есра Адем Ибиш – завършила образованието си в Технически университет Нюрнберг, Германия, както и бизнес администрация в Тайчунг, Тайван, владееща 6 езика
7. Едуард Банков Хаджиев – завършил образованието си в Лондон, Англия, бизнесмен в агросектора, владеещ 3 езика
8. Ниляй Себахтин Ибрахим – служител в Агенция за социално подпомагане от 2004г. до момента, владееща 5 езика
9. Байрам Шенол Реджеб – областен председател на МДПС – Хасково, компютърен инженер, старши експерт в отдел „Туризъм“ към общ. Минерални бани
10. Ердал Ахмедов Алиосманов – предприемач
11. Христо Тони Тонев – юрист, Капитан III-ти ранг далечно плаване, владеещ 4 езика
12. инж. Албена Рускова Желязкова – административен експерт, владееща 3 езика
13. Алпер Шакир Салим – предприемач, завършил бизнес администрация
14. Селин Севди Мехмедова – завършила Счетоводство и одит, експерт в банковия сектор
15. Владимир Михайлов Родопски – два пъти републикански шампион по тенис на маса, предприемач, завършил стопанско управление
16. Сюлейман Себат Сюлейман – студент по специалност „Икономика“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Страхил
Страхил
23.09.2024 13:55 13:55

Много добра листа ! Не съм Ваш гласоподател , но Ви пожелавам успех . Точно такива лица са нужни-млади и образовани . Това може би е най- добрата листа за Хасковска област

Back to top button