Водещи новиниХасково

Делян Добрев: Надявам се на още по-добър резултат на ГЕРБ с Иво Димов в листата

ГЕРБ-СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в Хасково за изборите на 27 октомври.

Водачът Делян Добрев заяви, че се надява за още по-добър резултат за коалицията на парламентарните избори с участието в листата на кмета на Димитровград Иво Димов. Градоначалникът е трети след д-р Георги Станков и пред Иван Минев.

„Най-важното е след изборите да се състави правителство, защото вече сме в четвърта година на безвремие. Четвърта година нищо не се случва, а от това страдат гражданите, кметовете, които не могат да реализират своите проекти“, заяви Добрев.

По неговите думи това е една от причината кметовете в областта и страната да се включват активно в кампанията. Това според Добрев е в интерес на самите кметове и на гражданите от всяко едно населено място, защото няма ли правителство, проектите не се случват.

ГЕРБ„За 4 г. от европейските фондове са усвоени 5% от парите. Имаме 3 г., в които трябва да усвоим 95% – това е невъзможно. Още утре Томислав Дончев да стане вицепремиер и да започне да отговаря за еврофондовете, България ще загуби милиарди евро дори при най-доброто управление на средствата, защото тези 4 г. са безвъзвратно загубени. Сега трябваше да сме на 30 – 40% усвояване на средствата, а ние сме на 5%. Връщаме тези пари в Европа, не могат кметовете на общини да ги усвояват, защото няма правителство, което да стартира еврофондовете“, обясни Добрев.

Той припомни, че на последните избори хасковската структура на ГЕРБ е единствената в страната, която е повишила своя резултат и има един мандат повече. Целта сега е още по-голяма подкрепа и отново три депутатски места в парламента. „Надявам се процентът на подкрепа да се увеличи с активното включване на Иво Димов и да сме първи по резултат в страната“, допълни Делян Добрев.

На въпрос как ще коментира войната в ДПС и случващото се с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер Добрев отговори, че това не е тяхна тема и не иска да го коментира: „Имат си война, ние си нямаме, вижте, всички сме заедно“.

От своя страна Иво Димов каза, че очаква убедителна победа на ГЕРБ и призова хората да излязат и да гласуват. „Мисля, че това безвремие в държавата трябва да бъде прекратено. Седми избори за няколко години не е нормално. Нищо не е нормално от това което се случва в момента в държавата и участието на част от успешните кметове на ГЕРБ е именно гаранция за изпълнение на политиките и ангажиментите, поети от партията“, посочи Димов.

По неговите думи кметовете са най-близко до хората, те познават проблемите по места. „Знаете какво се случи със санирането – масово недоволство сред хората, проектите не вървят и това трябва да бъде прекратено един път за винаги. Единствената алтернатива към момента според мен е политическа партия ГЕРБ. Излезте и гласувайте, за да има стабилно управление и нещата в държавата да се случат“, призова Иво Димов.

Листа на кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС:

1. Делян Добрев

2. Д-р Георги Станков

3. Иво Димов

4. Иван Минев

5. Силвия Манджукова

6. Светла Моллова

7. Евгения Ангелова

8. Митко Полихронов

9. Митко Петров

10. Васил Митев

11. Атанас Асенов

12. Мариян Дервенков

13. Любомир Михов

14. Теодора Тодорова

15. Николай Николов

16. Димитър Димитров

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гербер
Гербер
24.09.2024 11:34 11:34

Много як, много звучен шамар по кмета на Хасково е тази листа.

Back to top button