Хасково

3 акта отнесоха собственици на училищни павилиони

Image 3 акта по 100 лева са отнесли собственици на училищни павилиони за продажба на забранени храни. Най-често търговците предлагали на децата забранени захарни изделия, чипс и царевични пръчици.

Според изискванията на Наредбата на Министерството на здравеопазването в павилионите може да се продава само натурален шоколад, уточни днес директорът на дирекция „Опазване на общественото здраве“ към РИОКОЗ – Хасково д-р Иван Александров. Той припомни, че газираните напитки също са забранени, а соковете трябва да са 100 % натурални.

Още един акт за тютюнопушене инспекторите са съставили на собственик на заведение в Димитровград. Той е бил глобен с 500 лева затова, че е направил изкуствена пушалня, заградена с найлон.

Инспекторите са започнали извънредни проверки и на спортните бази по училищата. В областта те са общо 86. Както се и предполага в най-лошо състояние са базите по селата, но резултатите от проучването ще станат ясни по-късно.

През миналия месец от Здравната инспекция са извършени 305 проверки в обекти с обществено предназначение. Съставени са 4 акта. Глобен е управител на общежитие в Любимец за лоши санитарни условия, както и двете хигиенистки. Инспекторите са проверили и 78 козметични и 80 фризьорски салони. Издадени са 8 предписания за извършване на наложителни ремонтни дейности. На прицел са били и предлаганите козметични продукти, но тук нарушения не са открити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
08.11.2012 22:17 22:17

Само си приказват от ХЕИ-то. Проверяват колкото да се каже, че правят нещо. Айде хублаво да погледнат лавките. Никъде не се спазват тия простотии и без това децата няма да ги купуват измислените им здравословни глупости

РОДИТЕЛ
РОДИТЕЛ
09.11.2012 9:03 9:03

Ванчо,Александров,кое е по важно здравето на децата или имената на глобените и в кои училища се намират?Защо им криете задниците на тия изроди?Търговия със здравето на децата,на какво прилича това,лакомии,за пари на всичко са способни маменцето им мръсно.Или май само си пишете че проверявате,а на практика нищо само уж някаква дейност…

Back to top button