Водещи новиниХасково

Хванаха 90 работници без трудови договори и 6 408 лв. забавени заплати

От Инспекцията по труда са съставили 35 акта през август

90 работници без трудови договори са установени в Хасковска област за периода от януари до август тази година, съобщават от Инспекцията по труда.

За същия период на миналата година те са били 66.

За осемте месеца на годината са установени и 6 408 лева забавени заплати. След намесата на инспекторите са изплатени над 4 200 лева, включително и задължения за предишни периоди.

За да бъдат защитени трудовите права на работниците и служителите, те трябва да не се съгласяват да работят при устно договорени условия, съветват от Инспекцията.

През август в региона са извършени 93 проверки, при които са констатирани 416 нарушения по осигуряване на безопасни условия на работа и по трудовите правоотношения.

Приложени са 390 принудителни административни мерки. Съставени са и 35 акта.

През месеца са дадени 17 разрешения за приемане на работа на непълнолетни. Година по-рано издадените разрешения са били 23.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Махаленец
Махаленец
25.09.2024 16:05 16:05

Само 90 да са. Само аз се сещам поне за 30 човека дето са без договор.

Back to top button