Любопитно

Есенни музикални дни през октомври в Димитровград

Традиционните Есенните музикални дни „Жул Леви“ ще се проведат от 1 до 31 октомври в Димитровград, съобщават от общината.

Началото им винаги е тематично, свързано с Международния ден на музиката, който се отбелязва в началото на октомври. Програмата ще започне на 1 октомври от 17:30 ч. с откриването на изложбата „Леош Яначек и милите на сърцето му хора“ по илюстрации на Вендула Халанкова и с участието на флейтистът Явор Ангелов. Експозицията се реализира със съдействието на Чешки център – София.

Същия ден от 18:00 ч. на централната алея Акустично джаз трио със солист Мария Арнаудова ще поднесе концерт с красива музикална програма за ценители.
Следващото събитие в програмата е на 9 октомври от 18:00 ч., когато в Туристическия информационен център ще бъде излъчен унгарският филм „Романът на Ида“. Прожекцията се осъществява със съдействието на Унгаркия културен институт „Лист“.

На 14 октомври от 18:00 ч. в зала „Снежа Янева“ в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ публиката ще може да се наслади на концерт талантливите китаристи Милена Манева-Вълчева, Калин Георгиев, Йоана Тихолова, Стела Митева-Динкова и Костадин Динков от Китарен квинтет „Пловдив“.

Отново в читалнята на Градска библиотека е предвиден и концерт на „Стайков Акустик Квартет“, който ще се състои на 23 октомври от 18:00 часа. В състава на квинтета са Светлин Стйков – ударни, София Главопулу – вокал и ударни, Александър Леков – бас и Емил Пехливанов – перкусии.

В края на октомври ще се проведе и шестнадесетото издание на Младежки JAZZ фестивал.

Музика

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button