Хасково

Кметът: Кой е разрешил паркингите на държавните служби? Областната: Заварено положение е!

ПаркингиНа какво основание и с чие разрешение Областната управа си е сложила бариера и ползва паркинг, както и МВР си е заградило улица? С този въпрос започна пресконференцията на кмета на Хасково Георги Иванов, повод за която беше върнатото решение за разширяване на синята зона в града.

По-рано днес от Областната администрация съобщиха, че решението на общинския съвет, с което синята зона се разширява и обхваща паркингите на Областната управа и на МВР се връща, тъй като не е извършено задължителното по наредба съгласуване с КАТ.

ПаркингиНа брифинга градоначалникът каза, че за ползването на заградената улица от МВР е имало решение на Общинския съвет от 2007 година, което е дало разрешение за 3 години. Те са изтекли през 2010 година. Паркингът на областна администрация бил такъв от преди той да стане кмет, но преди години било взето решение тази места да бъдат извадени от платения паркинг за нуждите на държавната администрация.

ПаркингиОбщината през годините е правила компромиси и затова не сме предприели мерки срещу ползването на паркингите, обяви кметът. Сега обаче времената налагали това да се промени и всички да си плащат.

Ако не стигнем до споразумение и двете институции не си премахнат бариерите може да се стигне до там, че да ги премахнем принудително, каза още Георги Иванов.

ПаркингиПаркингът на Областна администрация е заварено положение, коментира пред Haskovo.info областният управител Ирена Узунова. Тя обясни, че откакто е на поста той не е променян – вече е бил заграден и е имало бариера. Узунова допълни, че през 2005 година в общински съвет Георги Иванов е защитил правото на държавните институции да ползват паркинга след писмо с такова искане от тогавашния губернатор Райна Йовчева.

От МВР заявиха, че те нямат претенции към паркинга, който ползват, тъй като улицата на практика е общинска собственост. Ако от кметството бяха поискали да спрем да го ползваме след като е изтекъл срокът, ние щяхме да го освободим, коментира пред Haskovo.info директорът на областната дирекция Петьо Петров. Той допълни, че ще се съобразят с всяко решение за съдбата на паркинга в бъдеще.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.11.2012 16:35 16:35

Този боклук-кмета не се наяде, ако може ще ни вземе такса и за въздуха които дишаме.Вижте в Кърджали какъв безплатен паркинг и каква градска градина направиха.А на тоя нашия дано му преседне

Анонимен
Анонимен
08.11.2012 17:38 17:38

Тия що не вземат най-после да се разберат, ми само се дърлят

Анонимен
Анонимен
08.11.2012 17:52 17:52

Той да е човек, ще се разберат, ама ти с дели-бодак разбирал ли си се?

Анонимен
Анонимен
08.11.2012 19:36 19:36

Явно няма да има помирение поне до следващите избори. На ти си куклата, дай си ми парцалите е тяхната работа!!!

Анонимен
Анонимен
08.11.2012 21:10 21:10

Vseki si gleda se*e si i ne mu puka za horata.

хасковлия
хасковлия
08.11.2012 22:15 22:15

А къде са спали през всичките тия години от общината ако паркингите се ползват незаконно, та чак сега се сетиха. Май досега не им е пречило.

Непаркиращ
Непаркиращ
09.11.2012 9:05 9:05

Кмете,кмете всичките да се ЕБЕТЕ…

Държавен служител
Държавен служител
09.11.2012 14:07 14:07

Призовавам всички държавни институции да правят само мръсотии на кмета.

Back to top button