Водещи новиниХасково

Преасфалтират 23 км от Хасково до Върбица, няма да затварят пътя

Стойността на дългочакания ремонт на хасковската отсечка от пътя е 35,7 милиона лева

Пътят Хасково – Пловдив на територията на Хасковска област ще бъде цялостно преасфалтиран, съобщиха след запитване на Haskovo.info от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Подготовката за дългоочаквания ремонт вече започна с разчистване на банкетите на шосето. Дейностите са по програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ.

Отсечката между Хасково и Област Пловдив е в окаяно състояние от години. По нея има много неравности и дупки, особено между Клокотница и Горски извор, както и край Върбица.

На ремонт подлежат общо 23 километра от първокласния път. Дейностите ще са по участъка между Върбица, Горски извор, Клокотница и Хасково, уточниха от Агенцията.

Планирано е възстановяване на отводняването, почистване и профилиране на канавките на пътя. Ремонтираното трасе ще бъде с нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка. Ще бъдат обновени пътните знаци.

Стойността на ремонта е 35,7 милиона лева с ДДС като средствата са от бюджета на АПИ.

По време на ремонта няма да се спира изцяло преминаването през шосето. Предстои въвеждането на временната организация за безопасност на движението като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се работи.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ посочват, че срокът за приключане на ремонта е август 2027 г.

Започва ремонт на пътя от Хасково за Пловдив

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вип
вип
26.09.2024 9:35 9:35

Магистрала ли ще правят до 2027г? В Китай за това време ще направят жп линия, магистрала и куп обекти, това е трагично, срам.

Стоян
Стоян
26.09.2024 10:28 10:28

А от Клокотница до Горски Извор няма ли??

Анонимен
Анонимен
26.09.2024 11:27 11:27

А от Горски извор до Бяла река кога??? !!!

Мнение
Мнение
26.09.2024 20:41 20:41

35,7 милиона = 23 километра
Както казват сърбите : Ово е стандарт

Петков
Петков
26.09.2024 21:24 21:24

Как три години бе хора? Тоя асфалт с кофи да го носят пак по-бързо ще стане. Това са някакви мижави двайсетина километра преасфалтиране. Това лято няколко пъти ходихме на море в Меси, Гърция. Гърците за три дена преасфалтираха един от основните булеварди на Комотини / На влизане в града от запад / . Три километра дълъг с две платна във всяка посока . При това без да спират движението. Ами поканете гръцката фирма. Три километра за три дена, двайсет и пет километра за месец. Какви са тия три години?

Back to top button