Водещи новиниХасково

Отпуснаха близо 6 000 помощи за ученици в Хасковско

5 911 заповеди за отпускане на еднократни помощи за ученици са издадени в Хасковска област, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

4 780 са помощите за семейства на деца, които са записани в първи, втори, трети и четвърти клас. Отказите са 15, а 279 заявления са в процес на обработка.

1 131 са заповедите за отпускане на помощ за семействата на осмокласници. 5 са отказите, а 159 молби се обработват.

Срокът за подаване на заявления е до 15 октомври.

Размерът на еднократната помощ е 300 лева и се изплаща на два транша: 150 лева след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът от 150 лева в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството и при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

Важно е да се отбележи, че в случаите, в които са подадените вече заявления за деца записани в първи и осми клас и не е приложен удостоверителен документ от училището, заявленията ще бъдат обработени от дирекциите социално подпомагане след получаване на служебната информация от МОН в началото на октомври, и съответно изплатени след 15 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button