Водещи новиниРегион

Подпомогнаха пострадали от пожарите животновъди

Пострадалите от пожарите животновъди в свиленградското село Левка получиха днес дарение от дървен материал, съобщават от общината.

То пристигна от Югоизточно държавно предприятие – Сливен по предложение на министъра на земеделието д-р Георги Тахов.

Първият камион от 10.5 куб. м фасонирани греди, дъски и летви от бял бор и смърч получи Явор Илиев, а втори камион с още толкова строителен материал ще бъде дарен на Недко Тонев.

ДарениеДвамата са съсобственици на изгорялата кравеферма в Левка. Дървеният материал ще бъде използван за изграждане на нов покрив на стопанската постройка.

Безвъзмездната помощ връчи директорът на Държавно горско стопанство – Свиленград инж. Михаил Михайлов в присъствието на кмета на общината арх. Анастас Карчев. Веднага след бедствието градоначалникът назначи общинска комисия, която спешно направи оглед на пострадалите от пожарите села и изготви количествено-стойностни сметки за строителните материали за възстановяване на стопанствата.

ДарениеПреди дни министър Тахов и директорът на ЮИДП-Сливен инж. Димчо Радев посетиха фермата на Николай Добрев в село Равна гора, която също пострада тежко от пожарите през лятото. Там със съдействието на предприятието са доставени 50 куб. м едра строителна дървесина за реконструкция на изгорелите стопански сгради.

Иван Янъков, чиято ферма изгоря с 250 овце във вилната зона на Харманли, получи 45 овце и един коч. Те бяха доставени от Сдружение „Обединени български животновъди“.

Пожар
Иван Янъков

Животните са купени с пари, дарени от фермери от цялата страна, като овцете са подбрани от Янъков. Той се опитва да възроди поминъка си и с новите животни стадото му е вече от 80 овце.

Свиленградският пожар влезе и в село Левка

Преведоха 180 000 лв. на 4 фермери, пострадали при пожарите в Хасковско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.09.2024 21:22 21:22

На Свиленградския кмет на офците занесохте ли дърва

Back to top button