Регион

4 години и 10 месеца затвор за убиеца от Узунджово Деян Русев

Image Присъда от 4 години и 10 месеца лишаване от свобода получи 22-годишният Деян Русев от хасковското село Узунджово. Днес 5-членен състав на Хасковския окръжен съд с председател Милена Петева го призна за виновен в убийството на 19-годишния Иван Иванов, извършено при неизбежна самоотбрана.

Четенето на присъдата днес мина куриозно, защото се оказа, че при първото й произнасяне подсъдимият липсва в залата. Това наложи повторното й четене от съда. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което Деян Русев е бил задържан под стража и е изтърпявал мярка „домашен арест“. Той трябва да заплати и обезщетение от 50 000 лева на майката на убития Иванка Ванчева за претърпени неимуществени вреди.

Image По второто обвинение – опит за убийство на 28-годишният Божин Божинов Русев бе оправдан. Причината е, че обвинението бе преквалифицирано от „опит за убийство по лични причини“ на „опит за убийство по хулигански подбуди“. Русев трябва да заплати 3 000 лева на потърпевшия за нанесена лека телесна повреда, както и разноските по делото в размер на 300 лева. Той ще трябва да внесе и 2 120 лева държавна такса и 1 150 лева разноски по делото.

Съдът днес измени и неговата мярка от „домашен арест“ в по-лека – подписка.
Драмата в село Узунджово се разигра преди 2 години навръх Великден в местна дискотека. Тогава Деян Русев намушка смъртоносно с нож 19-годишният Иван и рани 28-годишният Божин.

ImageСпоред прокуратурата до фаталния инцидент се стигнало след спречкване между двамата за 50 евро. Иван заплашил Деян със счупено стъкло от бутилка, което провокирало убиеца да извади нож и да му нанесе смъртоносния удар. В заформилото се меле се намесил и Божин, който бил промушен в областта на гърдите. Днес пред съда адвокът на Деян бе категоричен, че той е действал при самоотбрана и единственото, което е можел да направи, е да се защити.

Наложената присъда от Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.11.2012 18:26 18:26

Това не е ли прекалено малко за убийство и осакатяване на друг. Май съдът напоследък е много снизходителен.

Гост
Гост
09.11.2012 20:20 20:20

Ако наистина е било при самоотбрана е много.Само в България го има този парадокс при самоотбрана да бъдеш виновен,трябва да си стоиш мирно и кротко и да чакаш да те убият или оберат.

Back to top button