Водещи новиниРегион

Пантеонът в Маджарово отново събира тракийци

Съюзът на тракийските дружества в България и Община Маджарово днес организират Национално поклонение „Ден на тракийската памет“. Събитието е под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова.

В присъствието на представители на тракийски дружества от област Хасково и от страната пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс в Маджарово ще бъде отслужена заупокойна молитва. Ще бъдат поднесени цветя пред паметниците на войводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко войвода.

Подредена е изложба, подготвена от Тракийския научен институт и Съюза на тракийските дружества в България, посветена на бележити годишнини в тракийското движение.

По-късно концерт на централния площад ще изнесе представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ към хасковското читалище „Тракия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button