Хасково

Другите депутати отсвириха Масларова за дискусия по бюджета

Столовете до Масларова останаха празниНито един хасковски депутат не се появи на обявената от колежката им Емилия Масларова дискусия по бюджет 2013. Тя трябваше да се състои пред медиите днес.

Миналата седмица съм разговаряла с всички колеги от Хасково. Тези от ГЕРБ се пошегуваха, че ще им трябват няколко мандата да дебатират с мен, от ДПС и Атака бяха съгласни, но ги няма, коментира Масларова. В същото време депутатите от ГЕРБ Иван Петров и Румен Данев изпробваха новите фитнес уреди в хасковска гимназия.

Въпреки хвалбите на Дянков, този бюджет ще доведе единствено до задълбочаване на кризата и обедняване на хората, заяви социалистката. Между първо и второ четене в парламента колегите й от БСП ще внесат няколко предложения. Те ще настояват да се увеличат детските добавки от 35 на 50 лева като отпадне и подоходният принцип, т.е. да се дават на всяко дете. Червените имат предложение и тези пари да се дават целево за детски градини и ясли.

Парите за майчинство да се вдигнат от 240 на 310 лева, а месечните помощи за децата с увреждания – от 189 на 217 лева, искат още от БСП. Тези и още няколко предложения щели да струват на държавата 666 милиона лева. Социалистите предлагат парите да дойдат от увеличаване на осигуровките за безработица и пенсия, както и вдигането на максималния осигурителен праг. Така щели да се съберат 796 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станимир Стефанов
Станимир Стефанов
12.11.2012 20:16 20:16

Гербаджиите освен всички национални телевизии са превзели и няколко сайта по интернет – където всички коментари които са неудобни за Правителството се следят и веднага се изтриват. Например сайт – novini.bg – в този сайт се прилага цензура в полза на ГЕРБ. Ето и живият пример-щом Масларова ще дискутира БЮДЖЕТА за 2013 г.-няма начин депутатите от ГЕРБ да не избягат – защото БЮДЖЕТА е направен само за 6 месеца -до края на мандата им.Всички знаем,че Масларова от 2005-2009 г. увеличи всички пенсии средно с 83 %- ГЕРБ това може да направи само след 100 години. На 18 ноември (НЕДЕЛЯ) БСП организира национален протестен митинг в СОФИЯ против управлението на ГЕРБ- давайте да се обединим като ГЪРЦИТЕ и ще успеем !!!!

Анонимен
Анонимен
12.11.2012 20:58 20:58

И трябва да му правиш реклама на тоя сайт или какво? Тука нали можеш да пишеш каквото си искаш, какъв ти е проблема!

Back to top button