Хасково

НАП запорира колата на Ерол заради незаконната автоморга

Автоморгата, архивСобственикът на незаконната автоморга по пътя за Болярово Ерол Халим е със запориран автомобил заради неизплатени навреме актове, съобщиха за Haskovo.info от Агенцията по приходите.

Миналата седмица търговецът започна да разчиства терена, където развиваше бизнеса си, от стари автомобили, за да преустанови незаконната дейност. Повод за това станаха многобройните проверки и актове, които Ерол Халим получи от страна на РИОСВ и други институции. Екоинспекцията например прави от 3 години опити да затвори автоморгата, тъй като работи без лиценз.

Както вече писахме през този период от РИОСВ – Хасково са съставили на търговеца 6 акта. Два през 2010-та на обща стойност 3000 лева, един през 2011-та за 1000 лева и три тази година за 2000, 5000 и 10000 лева.

Автоморгата, архивМеждувременно стана ясно, че още през 2010 година инспектори от НАП Хасково са извършили проверка на обекта съвместно с униформени. Тогава и от приходната агенция са издали и връчили на търговеца акт за административно нарушение заради липса на регистрирано фискално устройство и неиздаване на касови бележки.

Във връзка с наказателните постановления от РИОСВ глобите, които са предадени за събиране в НАП са включени в изпълнително дело срещу Ерол Халим. С търговеца са проведени разговори, в резултат на които той е започнал да внася суми. Превантивно, с цел да се обезпечи изплащането на цялото задължение,
публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ към НАП в Хасково са наложили запор върху автомобила на бизнесмена, чиято застрахователна стойност покрива напълно дължимите суми на Ерол Халим към бюджета.

Обект на събиране от НАП все още не са станали последните две глоби, наложени на хасковлията от РИОСВ тази година. Причината е, че те все още не са получени в НАП, допълниха от пресцентъра на агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button