Хасково

14 вендинг машини провери НАП в Хасково, всички изрядни

Image14 проверки на вендинг машини извършиха инспекторите от НАП в Хасково през първата седмица след влизане в сила на новите изисквания спрямо този вид автомати.

Всички посетени досега обекти са изрядни и имат осигурена дистанционна връзка с НАП.
От началото на този месец автоматите на самообслужване трябва да имат изградена връзка за отчитане на оборотите директно в сървърите на приходната агенция. Машините, които продължават и след 1-ви ноември да работят без такава връзка, ще бъдат запечатвани.

Нарушението може да доведе и до налагане на санкция за търговците до 10 000 лева.
Освен най-разпространените автоматите за кафе, под разпоредбите на наредбата попадат още детските клатушки, развлекателните колички и машините на самообслужване за пакетирани храни.

По предварителни данни от бранша, преди датата на влизане в сила на това изискване, 150 вендинг машини в Хасковски регион вече имаха необходимата он-лайн връзка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Да живее ГРОБ!
Да живее ГРОБ!
12.11.2012 20:04 20:04

Те ще си избият разходите като вдигнаха цената на кафето,а пьк за на пак среден прьст.Не разбирам защо пак гражданите ще платят за поредната тьпа идея на правителството?

Анонимен
Анонимен
12.11.2012 20:59 20:59

Поредната гербаджийска глупост. Ще напълним бюджета от кафенцата на народа. Или пък собствениците ще спечелят милиони!!!

Penko Dimov
Penko Dimov
12.11.2012 23:30 23:30

Искам да сигнализирем за вендинг автомат за кафе, който не е свързан с НАП, според новите изисквания. Тази кафемашина се намира на ул. Иван Вазов № №11 в Димитровград. Залепена е точно на ъгъла на блок 11 на ул. Иван Вазов. Собственика и се казва Пенко и живее в същия блок. ГОСПОДА и ДАМИ от НАП и ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ моля ВЗЕМЕТЕ ОТНОШЕНИЕ по ВЪПРОСА.

Back to top button