Любопитно

Хасковски формации с награди от гръцки фестивал

Три от съставите на Младежкия център се завърнаха вчера от успешно участие в XI издание на Фестивали за изкуство и фолклор „Разпилени бисери“.

Последният от серията европейски фестивали се проведе в Паралия Катерини, Гърция, където възпитаниците на хасковските школи се представиха блестящо, завладяха сърцата на публиката и бяха отличени от журито с множество награди и медали, а от публиката с бурни аплодисменти.

В „Разпилени бисери“ участваха лъчезарните момичета и момчета от ДТА „Южняче“ с ръководител Галина Щерева, балетна школа „Алегро“ с ръководител Мая Габровска и Арт школа „Дъга“ с ръководител Александра Габровска.

ФестивалНа талантливите „Южняче“-та беше присъдена Специалната награда на „Разпилени бисери“. С емоционалните си изпълнения и работно ателие по български народни танци, децата накараха гостите на фестивала от цял свят да заиграят Дунавско хоро.

Грациозните балерини на „Алегро“ се представиха с фрагменти от класическите балети „Жизел”, „Копелия”, „Лешникотрошачката” и „Дон Кихот”. Те бяха отличени с Наградата на журито и медали за изпълненията си.

ФестивалМалките творци на Арт школа „Дъга” впечатлиха всички със своите картини на тема „Изкуството и децата за мир” и получиха Наградата на организаторите и медали.

Началото на новия творчески сезон формациите на Младежкия център ще отбележат в Международния ден на музиката – 1 октомври от 17 часа, с концертно представяне на дейностите на площад „Атлантически“.

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button