Хасково

Кърджалиец „обра“ точки на Хасковски математически турнир

НаграждаванетоДесетокласникът Иван Герганов от СОУ „П.Р.Славейков“ – Кърджали постигна най-добър резултат на провелият се в Хасково математически турнир „Черноризец Храбър“. Домакин на състезанието беше ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, която организира турнира със съдействието на Института по математика и информатика към БАН.

Явиха се 565 ученици от общината от ІІ до ХІІ клас. „Нищо, че Иван Герганов е от Кърджали, ние го допуснахме до състезанието, тъй като бяха почивни дни. Наши деца също се явяват в други общини, когато не са в Хасково“, коментира директорът на математическата гимназия Тодорка Милева.

Така Иван Герганов успява да събере 139 точки и повежда класирането при десетокласниците. С 14 точки след него се нарежда хасковлията Тенчо Тенев от ПМГ – Хасково. Със 125 точки е и деветокласничката Йоана Георгиева, която е първа при деветокласниците.

Всички призьори в различните възрастови групи днес получиха грамоти, медали и награди – раници, чанти за лаптопи, часовници и ключодържатели.

Награждаването Награждаването

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button