Водещи новиниРегион

Откриха над 1 млн. контрабандни цигари в камиони на Капитан Андреево – ВИДЕО

Повечето от цигарите са били скрити сред метални детайли за машини

1 086 400 контрабандни цигари са открити при проверката на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

По-голямото количество са намерени на 28 септември в тир, управляван от турски гражданин, който представил документи за превозвани метални детайли за машини от Турция за Унгария.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В товарното помещение, сред декларираната стока са открити кашони с 1 046 400 цигари с турски акцизен бандерол на стойност 335 828 лева.

Тютюневите изделия са задържани. На 61-годишния шофьор е наложена парична гаранция в размер на 6 000 лева. С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково му е наложена забрана за напускане на страната.

Ден преди това в друг товарен автомобил, превозващ стока от Турция за Нидерландия, отново сред декларираната стока, са открити 40 000 цигари с чужд акцизен бандерол. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Общото количество на задържаните цигари през септември е близо 1 260 000 къса.

Нарушенията са разкрити в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button