Хасково

Хасково без прояви за Световния ден на диабета

Image Организациите на диабетоболните в Хасково няма да отбележат Световния ден за борба с  диабета – 14 ноември.

В момента нямаме офис и не можем да провеждаме инициативи за днешния празник, коментира председателят на Съюза на диабетоболните Петър Дяков. Той съобщи, че за днес е предвидено безплатно измерване на кръвната захар и раздаване на глюкомери. Как и кога ще става това обаче, Дяков не уточни.

Прояви не предвиждат и от новоучредения съюз на диабетоболните в Хасково – „Диабет 2012“. Причината е, че все още нямаме регистрация в съда, каза председателят му Добри Беливанов. Според него това трябва да се случи в близките дни. Съвсем скоро организацията трябва да се сдобие и с помещение, където ще се събират неговите членове.

В България по данни на Министерството на здравеопазването от диабет страдат около 500 000 души. 40 % от хората обаче не знаят, че имат това заболяване. Основните рискови фактори за развитие на захарен диабет са наднорменото тегло, както и наличието на първостепенни родственици, страдащи от захарен диабет. В Хасковска област заболяването е засегнало 8 500 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button