Любопитно

Започва кампанията „За всяко дете по дръвче“ в Хасково

Започва петото издание на кампанията „За всяко дете по дръвче“ в Хасково.

Инициативата и тази година е насочена към граждани и представители на детски градини и училища. Всеки с мисъл за природата може да се включи при събирането и изпращането на семена, от които ще бъдат отгледани млади кестенови и дъбови дръвчета.

Активният период на акцията е от 1 октомври до 15 ноември 2024 г., като инициативата включва събиране на жълъди и кестени за семена, пластмасови саксии – кофички от кисело мляко и заявления за комплекти за засяване.

Оформянето на комплектите за засяване ще е в периода от 15 до 30 ноември. От 1 декември до 15 декември ще е тяхното раздаване, а от 15 декември до 15 януари 2025 г. ще е презимуването на семената. Засяването на семената, отглеждането на фиданките и залесяването на дръвчетата ще е в периода до април.

Събраните семена трябва да са здрави и без червеи. Съдове под 12 сантиметра не са подходящи за засяване на широколистни дървета. Използваните съдове трябва да са добре измити, за не се развият болестотворни организми.

Събраните съдове и семена се предават всеки делничен ден между 8:30 и 17 часа в Туристическия информационен център в Хасково, в Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров“ в хасковския квартал „Овчарски“, ул. „Македония“ 95А, както и с пратки по пощата или куриер до Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров“ – Хасково, получател: Ива Томова – читалищен секретар, тел. за контакт: 088 671 4612.

Организатори са фондация ХАЛО, ТИЦ – Хасково и НЧ „Н. Й. Вапцаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button