Водещи новиниХасково

Задържаха издирван за отвличане на шофьор на тир с 1.6 тона хероин

Белгийските власти искат екстрадицията на нидерландеца

Хасковският окръжен съд остави в ареста 49-годишния нидерландски гражданин Тери Ван дер Вийн, издирван от властите в Белгия за участие в организирана престъпна група.

Мъжът е задържан на 28 септември на изход на ГКПП „Капитан Андреево“. За него е издадена европейска заповед за арест от съда в Антверпен за провеждане на наказателно производство за участие в ОПГ, незаконен трафик на дрога, отвличане и задържане на заложник. За тези престъпление се предвижда до 15 г. затвор.

Става въпрос за отвличане на шофьор на камион, натоварен с 1.6 тона хероин.

Ван дер Вийн призна пред хасковския съд, че се е укривал от белгийските власти. Той нямал постоянен адрес, защото бил в движение. Имал предишни осъждания в родината си за влизане с взлом в магазин и грабеж.

Нидерландецът заяви, че иска да бъде екстрадиран незабавно в Белгия, където щял да организира своята защита.

Съдът го задържа под стража заради опасността от укриването му при по-лека мярка. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд, като обвиняемият каза, че няма да се възползва от тази възможност.

До седмица ще бъде насрочено и същинското дело за неговата екстрадиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button