Хасково

Институт на БАН проведе конференция в Хасково

Хасково бе домакин на конференция „Електрохимия за опазване на околната среда, подобряване качеството на живот и устойчива енергия“.

Организатор на събитието бе Институтът по физикохимия на БАН, в сътрудничество с Института по електрохимия и енергийни системи, Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“, Тракийския университет – Стара Загора, Техническия университет и Химикотехнологичния и металургичен университет, София.

Форумът обхвана пълния спектър от съвременни електрохимични изследвания, провеждани от български учени от висши училища и изследователски институции.
Наред с българските изследователи участваха чуждестранни учени, представители на българската диаспора, съобщиха от БАН.

В рамките на събитието бяха изнесени 32 устни и 24 постерни доклада по проблеми на електрохимията – науката, която изследва връзката между електричеството и химичните процеси.

Конференцията създаде условия за интензивни контакти и научен обмен между учени от различни институции в страната и чужбина, за възникване на нови сътрудничества и изготвяне на бъдещи съвместни проекти.

Основен приоритет бе представяне и задълбочено обсъждане на научните резултати на млади учени, докторанти, постдокторанти и студенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button