Водещи новиниРегион

Връчиха знака Почетен гражданин на началника на пожарната в Свиленград

Началникът на пожарната в Свиленград главен инспектор Ивелин Тонев получи знака Почетен гражданин от кмета на общината арх. Анастас Карчев.

„Ивелин Тонев е от хората, които изпълняват заръката на Левски „дела трябват, а не думи“, каза в приветствието си Карчев. Удостоверението за носител на званието с мотивите за проявена смелост, себеотрицание и гражданска доблест за благото на община Свиленград му връчи председателят на общинския съвет Георги Еленков.

„Голяма чест е за мен да получа най-високото отличие на община Свиленград, благодаря много за признанието. Благодаря и на колегите си в пожарната, защото заедно се борим с бедствията“, заяви Ивелин Тонев.

НаградаТържествената церемония по награждаването се проведе в ритуалната зала на общината в навечерието на празника на града – 5 октомври. Тонев получи званието „Почетен гражданин на Свиленград” по предложение на кмета и с единодушното решение на общинския съвет.

Той се прояви с професионализъм, смелост и отговорност при овладяването и погасяването на огромните летни пожари на територията на общината, заради които бе обявено бедствено положение. Огънят опустоши над 110 000 дка горски и земеделски площи. Тежко пострадаха 15 населени места, а в селата Равна гора и Левка изгоряха къщи и стопански постройки.

НаградаТогава Тонев се бори денонощно с огнената стихия и ръководи спасителните мерки, за да не достигне огънят до Свиленград, каквато опасност реално съществуваше. Огънят заплаши да влезе в селата Левка, Мустрак, Дервишка могила и Студена, които с помощта на земеделски стопани и доброволци бяха спасени.

НаградаИвелин Тонев е роден в Свиленград. Завършил е Академията на МВР през 1999 година, специалност „Пожарна и аварийна безопасност”. Има 25-годишен стаж като пожарникар, ръководител е на местната противопожарна служба от 2015 г. Всяко лято той и колегите му се отзовават на повиквания за близо 200 пожара, а общо за година произшествията достигат 450 – катастрофи, наводнения, инциденти, битови и полски пожари.

НаградаДа уважат колегата си на церемонията дойдоха началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково – старши комисар Митко Чакалов, началниците на всички Районни служби пожарна безопасност и защита на населението в област Хасково, доскорошният началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково, старши комисар Николай Вълчев, колеги от противопожарната служба в Свиленград. Сред публиката бяха семейството му, приятели, доброволци, общински съветници, представители на общинска администрация, граждани.

Награда„Ивелин Тонев е достоен човек и достоен българин и напълно заслужава тази награда”, каза най-дългогодишният му наставник в професията, работил с него 23 години, Николай Вълчев.

В края на церемонията Тонев получи още едно отличие. Почетен знак на МВР – втора степен му връчи Митко Чакалов. Наградата е за проявен героизъм при изпълнение на служебните задължения.

Награда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button