Водещи новиниСпорт

Предстои изграждането на нов спортен комплекс в Хасково

Предстои изграждането на нов открит спортен комплекс в Хасково, стана ясно при стартирането на кампанията „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено!“.

В парка „Десети пехотен родопски полк“ деца, родители, треньори и спортни деятели проведоха открити тренировки по карате, джудо, баскетбол, тенис на маса и фитнес.

Съвместната спортна инициатива на Община Хасково и Министерството на младежта и спорта е по повод Европейската седмица на спорта. Гост беше заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, съобщават от общината.

ТренировкиКметът Станислав Дечев благодари на министерството за това, че са избрали Хасково за дестинация за кампанията #BeAktive Tour. „Ние изградихме вече няколко нови спортни игрища в различни точки на града. И въпреки несъгласието на екипа ми, ще разкрия пред всички шампиони днес една тайна. Следващата седмица ще започнем изграждането на нов открит спортен комплекс, а близо до него ще бъде сбъдната и другата ни голяма мечта – нова спортна зала по джудо. Така ще имаме още един прекрасен спортен комплекс“, каза в приветствието си градоначалникът.

ТренировкиОтборите, които демонстрираха спортни умения бяха БК „Хасково“, СК „Джудо и джу-джутцу“, СК „Торнадо“, СК по тенис на маса „Хасково“ и фитнес инструктори.

Кметът се включи в спортните игри по тенис на маса, а заместник-министър сподели, че е впечатлен от новия парк и спортните съоръжения в него. Гостът поздрави кмета за всичко, което прави за спорта в града. Доц. Стоянов е убеден, че след днешния ден на активност, децата спортисти в Хасково ще бъдат много повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button