Водещи новиниЛюбопитно

Валентин Танев е новият директор на театъра в Димитровград

Актьорът и режисьор Валентин Танев е новият директор на общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград.

Той поема културната институция до насрочването на конкурс и избирането на на титуляр на поста, съобщават от общината. Той наследява на поста актьорите Димитър Атанасов – Шърата и Антоанета Станчева.

Валентин Танев е уважавана фигура в театралните среди, бил е заместник-председател на Съюза на артистите в България и един от обичаните и популярни театрални и филмови актьори и режисьори у нас с над 60 роли в театъра и 40 роли в киното и телевизията.

Носител е на множество награди, сред които най-престижната награда в българското театрално изкуство „Аскеер 2006“ за най-добра мъжка роля, награда „Икар“ за най-добра мъжка роля, две награди „Любимец 13“, връчвани именно от театъра в Димитровград, сред които е награда от публиката за любим актьор. Отличен е с над тридесет литературни и театрални награди.
Играл е на сцените на някои от най-авторитетните световни сцени в Италия, Франция, Германия, Швейцария, Израел, Русия, Белгия. Като преподавател участва в международни уоркшопове със студенти от Университета Илинойс – Чикаго, САЩ и други международни проекти.

Валентин Танев е завършил ВИТИЗ през 1984 г. в класа на проф. Крикор Азарян. От 1997 г. е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button