Водещи новиниЛюбопитно

Хасковски хореограф на български празник в Копенхаген

Хореографът на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ в Хасково Иван Иванов беше гост на вълнуващ български празник в Копенхаген.

В датската столица Българският музикален и танцов център „БГ фолк ритми“ отпразнува своя 10-годишен юбилей с впечатляващ 3-часов концерт. Във формацията участват наши сънародници, живеещи в Копенхаген и Малмьо, Швеция. Двата града са свързани с мост, който е най-дългият мост над водна площ в Европа.

Грандиозният спектакъл представи традиционни танци и авторски хореографии от различни фолклорни области на България. Публиката се наслади и на специалните изпълнения на хореографите Иван Иванов и Мирослав Димитров – главен художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.

ФолклорНа сцената се изявиха и децата от Български просветен център „Иван Вазов“ в Копенхаген и от Българска православна църковна и културна общност „Св. Богородица“ в Малмьо.

Участниците получиха поздравления от официалните гости, сред които бяха посланикът на България в Дания Драгомир Заков и посланикът на България в Швеция Светлана Стойчева – Етрополски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НИЕ
НИЕ
05.10.2024 17:27 17:27

Адмирации, господин Иванов!!! Поклон и признателност за таланта и уменията! Вие сте прекрасен пример и за децата ни! Бъдете жив и здрав и не спирайте да ни радвате!

Back to top button